22. heinäkuuta 2020

TÄYDELLINEN KESÄILTA PIENELLÄ JÄRVELLÄ

IMG_3742IMG_3689

Matkustimme viime lauantaina kovin rakkaaseen pikkukaupunkiin viettämään vuorokautta aiemmin alkanutta kesälomaani ja valehtelisin jos väittäisin, ettei olisi tuntunut hyvältä tulla kaiken muuttoon liittyneen stressin jälkeen maanantaina viimein mökille rauhoittumaan. Tänne samalle mökille, jonka pihassa minä olen viettänyt lapsuusvuosinani lukemattomia kauniita kesäpäiviä korkeiden koivujen varjossa ja jonka saunassa olen istunut kylminä talvi-iltoina, mökille, joka on minulle ehdottomasti yksi maailman rakkaimmista paikoista. Mökille, jonka lämpimään tupaan minä olen nukahtanut lapsuusvuosieni kylminä talviöinä ja jonka kuistilla olen istunut serkkujeni kanssa myöhään yöhön, mökille, joka oli erottamaton osa lapsuusvuosieni kesäpäiviä ja talvi-iltoja.

Olen viettänyt täällä kauniin kesäpäivän viimeksi viisi vuotta sitten juhannuksena, sinä kesänä, jolloin muutin Helsingistä takaisin kovin rakkaaseen pikkukaupunkiin ja istuessani maanantaina mökin kuistilla katselemassa, kuinka kaatosade vaihtui auringonsäteisiin en osannut kuin hymyillä itsekseni. Tämä on aivan varmasti yksi maailman kauneimmista paikoista kesällä, minä huokaisin hengittäessäni syvään ja kuuntelin lintujen laulavan korkeiden puiden latvoissa, kesä tuntui ihan jokaisessa hengenvedossani. Niin se tuntui myös lapsuusvuosinani istuessani aitan kuistilla leikkimässä pikkusiskoni ja kävellessäni saunasta rantaan uimaan, silloin kesät olivat aina lämpimiä ja kauniita tai ainakin niin minä sen muistan, aika on voinut vuosien saatossa kullata muistot.

IMG_3867

Illalla vain hetki ennen auringonlaskua työnsimme soutuveneen järvelle ja vietimme tunnin järvellä soudellen ympäri pientä järveä, hetkittäin jäimme vain aloillemme nauttimaan kauniista kesäillasta ja kuuntelimme puiden varovaista huminaa, oli niin tyyntä, että se sai minun stressin täyttämän sydämenikin rauhoittumaan. Se oli täydellinen kesäilta, juuri sellainen, jonka tahdon muistaa vielä vuosikymmenien päästä ja istuessani veneessä keskellä pientä järveä mietin itsekseni, kuinka äärettömän onnellinen olen saadessani viettää aikaa sellaisissa paikoissa, keskellä sitä pientä järveä illan viimeisten auringonsäteiden värjätessä hiukseni kauniin oranssiksi.

IMG_3736IMG_3870

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.