29. marraskuuta 2013

embracing the world

 photo mustikkamaa211_zpsdd119708.jpgMä olen luvattoman kauan halunnut kirjoittaa teille tästä aiheesta, mutta mulla ei ole koskaan ollut riittävää rohkeutta siihen. Eräänä kauniina sunnuntaina kuitenkin suuntasin kahdeksan jälkeen aamulla viereiseen kaupunkiin istumaan suureen saliin, miettimään hetkestä toiseen itseäni ja olemaan järjettömän onnellinen Amman saapuessa samaiseen saliin, itkemään rauhallisuudesta rintalastan alla. Sen jälkeen mä en ole voinut kuvitellakaan epäröiväni kirjoittaa näitä epätäydellisiä lauseita ja oikeastaan tunnen mieletöntä onnellisuutta saadessani jakaa teidän kanssa jotain näin uskomattoman kaunista, jotain näin uskomattoman tärkeää.

"Rakkaus on universaali uskonto, jollaista yhteiskunta välttämättä tarvitsee. Rakkauden tulisi ilmetä kaikissa sanoissamme ja teoissamme. Tämä rakkaus on jo sisällämme kaikessa täyteydessään. Elämää ei voi ilmetä ilman rakkautta, ne ovat erottamattomat. Elämä ja rakkaus eivät ole kaksi eri asiaa, ne ovat yksi ja sama" sanoo Mata Amritanandamayi, joka on ympäri maailman tunnettu rauhan ja pyyteettömän rakkauden lähettiläänä. Amma on omistanut koko elämänsä kärsimyksen ja köyhyyden lievittämiselle, jakaa rakkauttaan ympäri maailmaa halaamalla ja muuttaa maailmaa halaustensa lisäksi laajan hyväntekeväisyystyönsä kautta. Amman mukaan maailma tarvitsee juuri nyt kaikkein kipeimmin rakkautta, jonka tulisi ilmentyä jokaisessa teossamme ja sanassamme; sen tulisi olla osa jokapäiväistä elämää ja jokaista hetkeä, sillä ilman rakkautta maailman tilanne ei kohene. Amma sanookin hänen uskontonsa olevan rakkaus ja se yhdistää ihmisiä yli uskontojen ja kansakuntien.

Amman opetukset kiteytyvät kahteen sanaan: rakkaus ja palvelu. Amma rohkaisee meitä kaikkia etsimään tapoja työskennellä muiden hyväksi, sillä maailma tarvitsee ihmisiä ilmaisemaan hyvyyttä sanoillaan ja teoillaan. Hän kuitenkin sanoo, että "vain ne, jotka kokevat todellista rauhaa sisällänsä, voivat välittää rauhaa muille. Ennen kuin olemme poistaneet itsestämme kaiken vihamielisyyden, tulevat yrityksemme saavuttaa ikuinen rauha väistämättä epäonnistumaan. Avain maailmanrauhaan on jokaisen tällä planeetalla asuvan yksilön sisimmässä." Toisin sanoen todellisen muutoksen on siis tapahduttava ensin sisällämme ja vasta päästessämme eroon sisäisistä ristiriidoistamme ja kielteisyydestämme, me voimme todella olla hyödyksi toisillemme ja yhteiskunnalle.
 photo mustikkamaa272_zpsb7a3322f.jpg
Siinä suuressa salissa istuessani suljin silmäni harrastaakseni meditaatiota ensimmäistä kertaa elämässäni, kyynelten jäädessä kiteiksi silmäkulmiin tunsin kaiken katoavan hetkellisesti yhteen tavuun ja lopulta avatessani silmäni unohduin miettimään itseäni: jokaista tekemääni päätöstä, valheilta tuntuvia hetkiä viimeisimmiltä kuukausilta ja kuinka olin enää vääryydellä maalattu heijastus itsestäni. Mä olin pelkkää ristiriitaisuutta oman pääni sisällä, loputtomia kysymyksiä ilman minkäänlaisia vastauksia ja toivottomia yrityksiä löytää itseni kaikkien elämää suurempien valheiden keskeltä huomaamatta ensimmäistäkään todellista heijastusta itsestäni. Sinä ohikiitävänä hetkenä ymmärsin pystyväni löytämään todellisen itseni kaiken valheellisuuden keskeltä, saavani vastaukset jokaiseen kysymykseeni ja päästessäni lopulta Amman syliin kyyneleet eivät enää jääneet kiteiksi silmäkulmiin; ne valuivat pitkin poskipäitä ja kuuntelin naisäänen kuiskivan mulle jotain rauhallisella äänellä. Mikään ei ole koskaan koskettanut samalla tavalla, kyyneleistä huolimatta mieli oli pitkästä aikaa pelkkää harmoniaa ja Amman rakkaus tuntui selkäytimessä saakka: se oli jotain aivan uskomattoman suurta ja vahvaa.

Istuin siinä salissa viisareiden juostessa kellotaulun ympäri, suljin silmäni kerta toisensa jälkeen kyyneleiden valuessa poskipäille ja ensimmäistä kertaa vuosiin en tuntenut kivenlohkareita rintalastani alla, ensimmäistä kertaa vuosiin oli äärettömän hyvä olla. Ensimmäistä kertaa vuosiin olin tarpeeksi ja kävellessäni pimeydessä asemalle tiesin tarkalleen, millaisia asioita todella arvostan ja millaisia asioita haluan tältä elämältä. Amman tapaaminen vaikutti muhun järjettömän paljon ja vaikka matka täydelliseen rauhaan rintalastan alla onkin mielettömän pitkä, viimeisimmän kahden kuukauden aikana tunnen lopultakin löytäneeni itseni kaikkien valheellisten heijastusten joukosta ja tehneeni oikeita päätöksiä elämäni suhteen: luopunut joistakin asioista ja istunut tuntikausia sanomatta sanaakaan ollut aivan uskomattoman onnellinen seuraavasta ajatuksesta "Jos rakastamme elämää oikealla asenteella ja ylläpidämme oikeanlaista ymmärrystä asioista, tiedämme aina mikä on oikeanlaista toimintaa. Yksi määritelmä dharmalle on oikeanlainen toiminta, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Jos suoritamme dharmamme asiaankuuluvalla tavalla saavutamme sisäisen puhtauden" ja etenkin siitä, että ylipäätään koskaan löysin tieni Amman syliin.
 photo mustikkamaa021_zps668c7414.jpg
(rakkaat, lukekaa lisää täältä http://amma.fi/)

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.