16. marraskuuta 2013

BLÅBÄRSLANDET

 photo mustikkamaa024_zps8c7689d2.jpg photo mustikkamaa101_zps81f43708.jpg
Auringonsäteet lämmittivät selkärankaa tänään mun kävellessä rantaviivaa myöten merituulen tarttuessa leikkisästi hiuksiin, kuuntelin aaltojen lyövän hiljaisena paikallaan seisovaan kallioon ja tunsin, kuinka hiekka jalkojen alla kertoi tarinoita aamuyöhön jatkuneista loppukesän öistä nuotion lämmittäessä poskipäitä. Olin äärettömän hiljaa merituulen kuiskiessa korviin lempeästi, annoin sen heittää hiukset sekaisin ja suljin silmäni lintuparven lentäessä ylitseni sinisellä taivaalla; vapaana kuin taivaan linnut, sanonta palasi mieleeni ja hymyilin hetken aikaa itsekseni.

Kaikki oli aivan mielettömän kaunista syksyn viimeisten auringonsäteiden häikäistessä vihreinä säihkyviä silmiäni ja jossain vastarannalla yksinäiset ehkä hymyilivät samalle kauneudelle; äärettömän kauniille rauhallisuudelle, lempeälle merituulelle ja rantakallioon lyöville vallattomina vapauttaan tanssiville aalloille. Avasin valkoisen kirjan tuuliaisen heittäessä vaaleat hiukseni kasvoilleni, rakastin jokaista lausetta kuin rakastaisin ensimmäistä kertaa ja teki jälleen mieli tanssia; antaa tunteiden liikutella jalkojani vallattomasti rikkinäisissä kengissä ja jättää jalanjälkiä koskemattomaan rantahiekkaan.
 photo mustikkamaa052_zps9acfd088.jpg
En kuitenkaan tanssinut jättäen jalanjälkiä koskemattomaan hiekkaan tai kertoen vapaustarinoita auringonsäteille, mutta suljin silmäni hiljentääkseni ajatukseni hetkeksi. Annoin mielen vaipua vähitellen hiljaisuuteen, tunsin lämpimän merituulen poskipäillä ja avatessani hiljaisuuden jälkeen silmäni horisontissa siintävä kaupunki näytti tavallista rauhallisemmalta, auringonsäteet hyväilivät maisemaa kirkkaudellaan ja rintalastan alla ainoastaan rauhaa.

Siihen rauhaan tuntui hyvältä tuudittautua vielä keskustan harmailla kaduillakin, hymyillä tuntemattomille vastaantulijoille ja rakastua mustavalkoisiin valokuviin museon seinillä. Hakasalmen huvilassa on tällä hetkellä valokuvanäyttely 1950-luvun Helsingistä ja suosittelen vilkaisemaan kyseisen näyttelyn, siinä oli jotain mielettömän kaunista.
 photo mustikkamaa081_zpsfc0643b6.jpg photo mustikkamaa164_zpsb77fba88.jpg photo mustikkamaa142_zpse55f0607.jpg

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.