10. elokuuta 2020

MIKÄ ON TEHNYT MINUT ONNELLISEKSI VIIMEAIKOINA?

IMG_9934IMG_9991

Tämä kesä on tavallaan virrannut ohitseni kuin virtaava joki ja tuntuu aivan kuin olisi vasta ollut toukokuun viimeinen päivä, se kaunis sunnuntai, jolloin seisoin rantakalliolla tuulen tarttuessa hiuksiini ja tunsin itseni äärettömän vapaaksi. On kuitenkin myönnettävä, että olen nauttinut kesästä tänä vuonna enemmän kuin minä olen nauttinut vuosiin, olen nauttinut kauniista kesäpäivistä Jyväskylässä, sateisista aamuista mökin kuistilla ja heinäkuun viileistä illoista rakkaassa pikkukaupungissa. Olen nauttinut ja ollut niin onnellinen, että se on tuntunut selkärankani jokaisessa nikamassa ja siksi tahdon kirjoittaa teille nyt muutamasta asiasta, jotka ovat tehneet minut viimeisimmän kuukauden aikana äärettömän onnelliseksi, muutamasta asiasta, jotka ovat saaneet minut hymyilemään aikaisina aamuina ja niinä myöhäisinä iltoina, kun on väsyttänyt enemmän kuin aikoihin.
 
x Kesäloma ja mökillä vietetty viikko. Minulla oli tänä kesänä ensimmäistä kertaa opiskeluvuosieni jälkeen oikeasti kesäloma ja se kolmen viikon mittainen kesäloma teki minut aivan äärettömän onnelliseksi, vaikka minä en loman aikana tehnytkään mitään erityistä tai matkustanut mihinkään kauas. Kesälomani ensimmäisen viikon vietin maailman rakkaimman kanssa mökillä ja sen lisäksi, että se viikko oli yksi tämän vuoden kauneimmista, se oli myös ihan varmasti yksi tämän vuoden onnellisimmista, se oli erityinen viikko ja sai stressin väistymään kokonaan. Kaksi viimeistä lomaviikkoani minä vietin Savonlinnassa vanhempieni luona ja uskallan väittää, ettei kesäisin ole olemassa mitään parempaa kuin se pieni oopperakaupunki, ei ole olemassa mitään kauniimpaa kuin loputtomat järvimaisemat, rauhoittavat metsät ja lukemattomat peltojen ja metsien reunustamat hiekkatiet.
 
x Se, että ilmassa on jo hetkittäin tuoksunut syksy. Olen se ihminen, joka aina viimeistään heinäkuun lopussa alkaa odottamaan syksyä ja hymyilee itsekseen, kun syksy tuoksuu ensimmäistä kertaa ilmassa jonain aikaisena aamuna. Tänä vuonna syksy tuoksui ilmassa aiemmin kuin olin osannut odottaa, mutta se on tehnyt minut aivan tavattoman onnelliseksi ja odotan aivan suunnattomasti viileitä aamuja, jolloin on keitettävä teetä pysyäkseen lämpimänä ja pimeneviä iltoja, kun voin sytyttää kynttilöitä valaisemaan uutta kotiamme ja istua parvekkeella katselemassa, kuinka järven toisella puolella kaupunki vähitellen hiljenee. Odotan syksyä enemmän kuin olen odottanut vuosiin ja myös se tekee minut onnelliseksi, rauhoittaa minua jollain aivan erityisellä tavalla, se on nimittäin hetki hetkeltä lähempänä, rauhoittava syksy, joka saa minut tavallaan taas heräämään uudelleen.

IMG_9897IMG_0003IMG_9912

x Taylor Swiftin uusi albumi folklore. Taylor Swift julkaisi heinäkuun lopussa aivan yllätyksenä kahdeksannen albuminsa folklore ja minä olen kuunnellut sitä jotenkin aivan luvattoman paljon näinä päivinä, kun ilmassa on tuoksunut syksy ja aurinko on laskenut päivä päivältä aikaisemmin. Folklore on kuin lämmin villatakki kylmänä syysiltana kovan myrskytuulen saadessa korkean heinän kumartamaan ja sen lisäksi, että se on saanut minut hymyilemään viimeaikoina itsekseni enemmän kuin mikään muu albumi, minusta tuntuu, että siitä tulee minulle henkilökohtaisesti yksi tämän syksyn tärkeimmistä albumeista, se tulee soimaan enemmän kuin arvaankaan.

x Sateen ropinaan nukahtaminen. Se on aivan ehdottomasti yksi niistä asioista, joita rakastan kaikista eniten tässä maailmassa, sateen ropinaan nukahtaminen nimittäin. Viimeaikoina minut on tehnyt kovin onnelliseksi ne hetket, kun olen piiloutunut iltaisin lämpimän peiton alle ja kuunnellut hetken peiton alle sateen ropinaa, nukun siinä rakkaassa pikkukaupungissa vanhassa parvisängyssäni katon rajassa ja siellä sateen ropina kuulostaa aivan erityiseltä, äärettömän rauhoittavalta. Sateen ropinaan nukahtamisen lisäksi minut on tehnyt onnelliseksi myös ne hetket, kun olen herännyt keskellä yötä kuuntelemaan kaatosateen rummuttavan peltikattoa, luonnon voima tuntuu silloin vähintään valtameren kokoiselta ja saa minut rauhoittumaan aina kerta toisensa jälkeen.
 
x Uusi koti, jonka parvekkeelta näkee järvelle. Tämä on varmaan se kaikista suurin asia, joka on tehnyt minut onnelliseksi tänä kuluneena kesänä ja saapuessamme viime lauantaina Savonlinnasta takaisin Jyväskylään minä en olisi voinut olla onnellisempi siitä, että saimme palata nimenomaan tähän uuteen kotiimme. Tähän uuteen kotiimme, johon muutimme heinäkuun puolivälissä ja joka tuntui kodilta heti, kun astuimme ensimmäistä kertaa ovesta sisään, uuteen kotiimme, jonka parvekkeella minä istuin viime lauantaina myöhään illalla katselemassa auringonlaskua ja hymyilin itsekseni, kuinka en olisi voinut olla onnellisempi siitä, että muutimme juuri tänne.

IMG_9973IMG_9885

2 kommenttia

 1. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

  ♥ Mukavaa Elokuun alkua !♥

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisten blogeissa huomioni kiinnittää kauniit kuvat ja hyvin kirjoitetut tekstit. Tykkään monenlaisista blogeista, joten hankala sanoa tismalleen millaisista blogeista tykkään ja millaisia alan seuraamaan :)Kauniilla kuvilla ja hyvin kirjoitetuilla teksteillä pääsee kuitenkin jo pitkälle!

   Ihanaa elokuuta sinullekin ♥

   Poista

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.