23. marraskuuta 2014

hei ihminen, onko hankalaa?

millarumi ja villeahonen 021millarumi ja villeahonen 406millarumi ja villeahonen 
028
MILLA RUMI @ KORJAAMO 22 11 2014

En ole koskaan kuullutkaan sellaisesta, minulle sanotaan kertoessani meneväni lauantai-iltana kuuntelemaan syntymäpäiväni kunniaksi Milla Rumia ja tästä syystä koen tarpeelliseksi kertoa teille, kuka on Milla Rumi ja miksi ehdottomasti kannattaa kuunnella Milla Rumia. Koen tarpeelliseksi kertoa teille myös, miksi kannattaa ehdottomasti suunnata sinne värivalojen loisteeseen kuuntelemaan tämän uskomattoman ihanan naisen musiikkia ja ehkä myös sen, mitä tapahtui eräänä huhtikuisena iltana auringonlaskun verhotessa maailman harmoniaansa, tämän kaiken aion kertoa teille seuraavaksi.

Milla Rumi on kotkalaislähtöinen laulaja-lauluntekijä, kirjoittaja ja näyttelijä, jonka kolme ensimmäistä singlelohkaisua herättivät innokkuutta musiikkipiireissä ja saivat allekirjoittaneenkin nauramaan eräänä maaliskuisena iltana, kun istuin hämärässä ravintolassa kuuntelemassa ensimmäistä kertaa laulajattaren musiikkia livenä. Viimeistään debyyttialbumi Ilot, halut ja valheet todisti tämän teatterikorkeakoulussa opiskelevan naisen uskomattoman lahjakkuuden lauluntekijänä ja erityisen persoonallisena äänenkäyttäjänä, matkalla pieneen oopperakaupunkiin kuuntelin albumin yhä uudelleen ensimmäisestä raidasta viimeiseen ja olin äärettömän vaikuttunut siitä, kuinka albumin neljäkymmentä minuuttia voivat toimia niin uskomattoman hienosti kokonaisuutena. Rumin debyyttialbumi pysyttelee ennalta-arvaamattomana ensimmäisestä raidasta viimeiseen asti, monimuotoisena nähtävässä musiikillisessa kokonaisuudessa laulajattaren persoonallinen ääni toimii mainiosti yhtenä instrumenttina ja teksteissä leikitellään hetkittäin yksinkertaisillakin asioilla, mutta oikeastaan kaikki tämä on päästävä kuulemaan itse ymmärtääkseen paremmin: siksi kannattaa ehdottomasti kuunnella Milla Rumia.
millarumi ja villeahonen 
417
Lauantai-iltana kävelin lumenvalkeaan verhoutuneita katuja ja kansallisoopperan kohdalla tuuliainen tarttui mekkoni helmaan pimeyden maalatessa ääriviivattomia varjojaan kadunkulmiin, raitiovaunun kolistessa ohitseni nauroin. Myöhemmin seisoin eturivissä Milla Rumin noustessa värivalojen loisteeseen ääretöntä innokkuutta katseessaan ja tässä päästään siihen, miksi kannattaa ehdottomasti suunnata sinne värivalojen loisteeseen kuuntelemaan tämän uskomattoman ihanan naisen musiikkia: tämän kotkalaislähtöinen laulaja-lauluntekijän esiintyminen on jotain uskomattoman pysäyttävää, maailma ympäriltäni katosi ensimmäisten sanojen kaikuessa täydellisyyttään värivaloissa ja olisin halunnut tanssia tuulenhenkäysten kanssa, mikään ei ole aikoihin tuntunut yhtä voimaannuttavalta. Milla Rumi on yksinkertaisesti äärettömän lahjakas esiintyjä ja mikäli naisen debyyttialbumi kuulosti uskomattoman hienolta matkalla pieneen oopperakaupunkiin, on myönnettävä sen kuulostavan värivaloissa vieläkin hienommalta.

Rumin nauraessa itselleen tunsin suunnatonta riemua sydämessäni, olin uskomattoman vahvasti elossa ja olemassa ainoastaan sitä hetkeä varten, kun sanat hei ihminen / tyhjennä mielesi / edes hetkeksi / niin kurtussa otsasi on että / aurinko polttaa siihen kohta ruudukon saivat nauramaan onnellisuuttani. Silloin eräänä huhtikuisena iltana kävelin kallioille katselemaan auringonlaskun verhoavan maailman harmoniaansa, olin juuri päättänyt muuttaa kokonaiseksi kesäksi takaisin pikkukaupunkiin ja ensimmäistä kertaa sinä keväänä tunsin ääretöntä onnellisuutta juuri samaisten sanojen soidessa kuulokkeissani. Katselin auringon laskevan vastarannan metsän taakse hymyillen itsekseni ja kotimatkalla lauloin välittämättä siitä, kuulevatko vastaantulijat suunnattoman onnellisuuteni: silloin äskettäin ylistämäni debyyttialbumin kolmannesta raidasta tuli minun ikioma onnellisuusbiisini ja siksi olisin voinut itkeä onnellisuudesta myös värivalojen loisteessa, mutta nyt olen kertonut teille tarpeeksi. Suosittelen kuuntelemaan Milla Rumia ja suuntaamaan sinne värivalojen loisteeseen, mikään ei ole yhtä voimaannuttavaa.
millarumi ja villeahonen 365millarumi ja villeahonen 403

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.