5. marraskuuta 2014

infinity x infinity

talvi 061 Sanojen hard to notice gleaming from the sky / when you're staring at the cracks kaikuessa mielessäni vielä nukahtaessani mietin, kuinka uskomattoman paljon vuodenajat vaikuttaa musiikkimakuuni tai eivät välttämättä musiikkimakuuni, mutta siihen, millaista musiikkia tulee kuunneltua eniten. Maailman verhoutuessa lumenvalkeaan kuulokkeissa musiikki vaihtuu Ben Howardista kaikkeen siihen, mitä kuuntelin maailman kaatuessa niskaani vuosien takaisina talviöinä: kaikkeen siihen, mitä rakastin aikoinaan päättömästi ja hengitin jokaisella hengenvedollani. Kaikkeen siihen, mitä rakastan edelleen ja siitä suunnattomasta rakkaudestani musiikkia kohtaan päätin, että muistelen rakkauttani soittolistan verran.

Soittolistan aloittava The Used oli aikoinaan itselleni ehdottomasti rakkain yhtye ja ääretöntä rakkauttani on edelleen uskomattoman vaikeaa kuvailla keskeneräisin lausein, mutta tämän yhtyeen musiikin kanssa löysin onnellisuuden lumenvalkeaan verhoutuneilta kaduilta, kun kaupunki ympärilläni nukkui. Tämän yhtyeen musiikin kanssa taistelin itseäni vastaan ja kirjoitin katkeruutta kuiskailevia lauseita, mutta katkeruuteen hukkuvaa elämääni sai musiikillaan värittää myös esimerkiksi A Day To Remember, Escape the Fate ja Dead by April, joista jälkimmäisen kanssa oikeasti juoksin pimeyteen verhoutuneilla kadunkulmilla ja olin hukkua omaan toivottomuuteeni, vaikka hiukseni eivät olleetkaan enää mustat. Sanat "hard to notice what is passing by with eyes lowered" kuuluvat yhtyeelle nimeltä AFI ja kyseinen yhtye on kieltämättä itselleni henkilökohtaisesti uskomattoman merkityksellinen, ilman kyseistä yhtyettä en välttämättä koskaan olisi päätynyt kuuntelemaan musiikkia, jota kuuntelen tänään. En välttämättä koskaan olisi päätynyt kuuntelemaan kahta uskomattoman suurta musiikkirakkautani nimeltä Lapko ja Disco Ensemble, jotka soittivat itsensä sydämeeni vuosien takaisina talviöinä jäädäkseen ikuisesti.

Luonnollisesti soittolistalta löytyy myös sitä suhteellisen uutta musiikkia. A Skylit Drive tuli elämääni, kun vuosia sitten kysyin eräältä ystävältäni musiikkiehdotuksia ja itseasiassa kyseisen yhtyeen uusimmalla albumilla on erittäin paljon osuutta siihen, että syyskuussa aloin kuuntelemaan taas raskaampaa musiikkia. Kuitenkin, soittolistalta löytyy musiikkia yhtyeen viime vuonna ilmestyneeltä albumilta ja suosittelen tutustumaan kyseiseen albumiin tarkemmin, se on nimittäin muutaman kuuntelukerran jälkeen uskomattoman hieno. Suosittelen tutustumaan myös yhtyeen nimeltä Hands Like Houses uusimpaan albumiin ja lokakuussa ilmestyneeseen Bring Me The Horizonin uusimpaan raitaan, oikeastaan suosittelen tutustumaan jokaiseen tämän soittolistan raitaan. Tämä soittolista sisältää uskomattoman suurta rakkautta, valtamerten verran määrittelemätöntä tunnemassaa ja suoranaista vihaa, näitä en vaihtaisi mihinkään.

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.