15. joulukuuta 2020

ENSIMMÄINEN JOULU YHTEISESSÄ KODISSAMME

IMG_2756IMG_2938

 

Minulle joulu on ollut lapsuusvuosistani saakka taianomaista aikaa, se on saanut hauran sydämeni pakahtumaan onnesta ja kuljettanut mukanaan vuosien takaisiin muistoihin, se on ollut suurta rakkautta, syvällä rintalastan alla tuntuvaa rauhaa ja lumihiutaleiden kanssa samassa tahdissa tanssivaa taikaa. Olen viettänyt tähänastisen elämäni jokaisen joulun perheeni kanssa rakkaassa pikkukaupungissa, se on ollut minulle aina aivan äärettömän tärkeää ja tulee varmasti aina olemaan, mutta tänä vuonna minä tahdoin kuitenkin viettää joulua kunnolla myös sen kaikista rakkaimman kanssa ensimmäisessä yhteisessä kodissamme, tässä, josta on tullut meille tavattoman rakas tämän puolen vuoden aikana, jonka olemme tässä kodissa ehtineet asua. Huolimatta siitä, että tämä vuosi on ollut monella tavalla poikkeuksellinen, matkustamme jouluksi rakkaaseen pikkukaupunkiin viettämään joulua perheidemme kanssa aivan kuten jokaisena jouluna tähän asti, joten me päätimme viettää joulua yhdessä ennen varsinaista joulua, antaa joululle sen ansaitsema aika ja nauttia siitä yhteisessä kodissamme kaikessa rauhassa.

 

Olemme viettäneet sen kaikista rakkaimman kanssa joulua joulukuun alusta asti, olemme sytyttäneet kynttilöitä valaisemaan kotiamme auringonlaskun jälkeen, juoneet lämmintä glögiä ja katsoneet jouluelokuvia rauhallisina iltoina, kun ikkunalasin takana vähitellen kodilta tuntuva kaupunki on verhoutunut pimeyteen. Ihmiseksi, joka ei tavallisesti juurikaan katso elokuvia, olen katsonut joulukuussa aivan uskomattoman monta elokuvaa, monta lapsuusvuosistani saakka mukanani kulkenutta rakasta elokuvaa, mutta myös monta sellaista, jota minä en ole koskaan aiemmin jostain syystä päätynyt katsomaan. Tänä vuonna jouluelokuvat ovat tehneet minut jotenkin aivan äärimmäisen onnelliseksi, kuten on tehnyt myös se, että olemme paistaneet joulukinkun ja tehneet aivan äärettömän hyvää karjalanpaistia ensimmäistä kertaa tässä yhteisessä kodissamme, istuneet kaikessa rauhassa syömässä kynttilöiden valaisemassa kodissamme myöhään illalla. Niinä iltoina ei ole ollut kiire mihinkään ja on ollut ihanaa nukahtaa rauhallisen illan päätteeksi uusiin joululakanoihin, nukkua aivan erityisen hyvin ja herätä seuraavana aamuna sytyttämään kynttilöitä ja jouluvaloja, kuuntelemaan kaikista rakkainta joulumusiikkia.

 

IMG_2561IMG_2850IMG_2713

 

Olen tanssittanut sormiani mustilla ja valkoisilla koskettimilla, soittanut niitä kaikista rakkaimpia joululauluja hitaina aamuina ja tehnyt vihdoinkin ensimmäistä kertaa elämässäni itse piparitaikinan, josta leivoimme yhtenä iltana yhdessä pipareita. Joulukuun aikana me olemme tavallaan olleet olemassa vain toisiamme varten, olemme avanneet joululahjoja katsellessamme lapsuusvuosieni rakkaimpia jouluelokuvia, istuneet saunassa yömyöhään haaveilemassa yhteisestä tulevaisuudestamme ja istuneet hetkittäin parvekkeella kesken saunomisen, katsoneet, kuinka järven toisella puolella kaupungin valot loistavat pimeyden keskellä. On ollut aivan ihanaa viettää joulua kaikessa rauhassa, nauttia rintalastan alla tuntuvasta valtameren kokoisesta rauhasta ja kävellä aina hetkittäin lumisateessa, katsella, kuinka järvi alkaa vähitellen jäätyä ja tuntea, kuinka kylmyys pistelee poskipäitä. Tämä joulukuu on ollut tähän mennessä erityisen taianomainen, kuin valo kaiken pimeyden keskellä ja minä uskon, että ensi vuonnakin vietämme joulua joulukuun ensimmäisistä päivistä lähtien, nautimme kaikessa rauhassa.


IMG_3131IMG_3026

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.