17. kesäkuuta 2019

TÄNÄ KESÄNÄ TAHDON NAUTTIA KAUNIISTA KESÄILLOISTA

Olen kirjoittanut blogia kymmenen vuotta, mutta kertaakaan näiden kymmenen vuoden aikana en ole kirjoittanut listaa niistä asioista, joita tahtoisin tehdä kesän aikana. Minä olen talven lapsi, enkä ole koskaan rakastanut kesää niin kuin rakastan syksyä ja talvea, mutta vuosien saatossa olen kuitenkin alkanut rakastaa yhä enemmän kesääkin, olen alkanut rakastaa valoisia kesäöitä, rauhallisia iltoja rantakallioilla ja paljaiden jalkojen alla polttavaa asfalttia, vähitellen minä olen alkanut rakastaa hiljaisia kesäaamuja, kun kaupunki vasta hiljalleen heräilee ja käsittämättömän kaunista luontoa, joka näyttää kesäisin parhaat puolensa. Vähitellen olen alkanut rakastaa kesää ja siksi tahdon nyt kirjoittaa teille listan niistä asioista, jotka tahtoisin tämän kesän aikana tehdä, tahdon kirjoittaa, vaikka listaltani puuttuvat rannalla vietetyt kesäpäivät ja huomattavan moni muukin sellainen asia, jonka voisi kuvitella löytyvän ihan jokaiselta tällaiselta listalta.

IMG_4789IMG_4804x Nauttia kauniista kesäilloista. Sen lisäksi, että rakastan rauhallisia kesäaamuja, kun tämä kaupunki vielä vähitellen heräilee uuteen päivään, minä rakastan myös kauniita kesäiltoja, niitä sellaisia, kun auringonsäteet maalaavat hiukseni kultaisella ja lämpimät tuulenhenkäykset tuntuvat kuin rauhallisilta aalloilta kalpealla ihollani. Tahdon kävellä iltaisin satamaan katselemaan laivoja tai kulkea pitkin kävelykatua, jonka terassit täyttyvät iltaisin lukuisista ihmisistä, jotka ovat myös tahtoneet nauttia kesäillasta. Toisinaan tahdon istua myös hetken terassilla, mutta sitten taas toisinaan istua rannassa katselemassa, kuinka aurinko laskee pieneksi hetkeksi horisontissa siintävän metsän taakse, nauttia kaikista niistä kauniista hetkistä jokaisella hengenvedollani ja tuntea, kuinka rauhallisuus saa sydämeni lyömään tasaisesti.

x Matkustaa juhannukseksi rakkaaseen pikkukaupunkiin. Minä olen käynyt Savonlinnassa viimeksi äitienpäivänä ja kun sitten istuin bussissa matkalla takaisin Jyväskylään mietin itsekseni, kuinka minun tulee aivan suunnaton ikävä sitä pikkukaupungin rauhallisuutta, kun en enää pääse matkustamaan sinne niin usein. En olisi voinut olla enemmän oikeassa, nimittäin minulla on jo nyt aivan käsittämätön ikävä sitä rauhallisuutta rakkaassa pikkukaupungissa ja siksi tahdon matkustaa juhannukseksi Savonlinnaan ja viettää juhannuksen vanhempieni sekä koiriemme seurassa. Lisäksi tahtoisin matkustaa Savonlinnaan myös heinäkuussa, kun Oopperajuhlat ovat alkaneet ja kaupunki on enemmän elossa kuin minään muuna vuodenaikana, tahtoisin, sillä Savonlinna on yksinkertaisesti maailman kaunein kesäkaupunki ja kesäisin mikään ei voita sen rakkaan pikkukaupungin tunnelmaa, satamassa huutavia höyrylaivoja ja kaunista luontoa.

x Kävellä paljain jaloin mahdollisimman paljon. Vuosia sitten, asuessani rakkaassa pikkukaupungissa minä kuljin aina suurimman osan kesästä paljain jaloin. Seisoin aamuisin paljain jaloin yön jälkeen kostealla nurmikolla, kävelin paljain jaloin rantaan viemään koiria uimaan ja kiipesin öisin ikkunasta ulos (koirat olisivat herättäneet koko perheen, jos olisin lähtenyt ovesta) kävelemään pitkin niitä maailman tutuimpia katuja, kun asfaltissa tuoksui elämä ja hiekkatie tuntui paljaiden jalkojen alla viileältä. Enää minä en välttämättä lähtisi öisin ulos ikkunasta, mutta tänä kesänä tahdon kävellä mahdollisimman paljon paljain jaloin, kävellä juhannuksena rantaan paljain jaloin käyttämään koiria uimassa ja tuntea aamuisin kostean nurmikon paljaiden jalkojeni alla, mutta kävellä paljoin jaloin myös täällä Jyväskylässäkin, vaikka täällä se onkin hankalampaa jo pelkästään sen takia, että täällä minä vietän suuren osan ajastani keskustassa.

x Soittaa enemmän. Muistan, kuinka suunnattoman tärkeää soittaminen oli minulle aikoinaan ja sen, kuinka tahdoin jatkuvasti kehittyä aina vähän paremmaksi soittajaksi, muistan, kuinka saatoin kesäpäivisin istua monta tuntia pianon ääressä soittaen kerta toisensa jälkeen samaa biisiä, ihan vain oppiakseni soittamaan sen täydellisesti. Sen jälkeen, kun muutin Jyväskylään, olen kuitenkin soittanut aivan luvattoman vähän verrattuna siihen, kuinka paljon soitin asuessani Savonlinnassa ja pelkästään ajatus siitä tekee minut surulliseksi, sillä rakastan edelleen soittamista aivan äärettömästi. Tänä kesänä tahdon ehdottomasti soittaa enemmän kuin olen aikoihin soittanut, tahdon istua pianon ääressä sateisina kesäiltoina ja virittää akustisen kitaran pitkän työpäivän jälkeen, soittaa ihan vain siksi, että rakastan sitä niin paljon.

IMG_4828IMG_4837IMG_4814

x Rakastaa musiikkia sydänjuuriani myöten. Vielä kolme vuotta sitten olisin varmasti kirjoittanut, kuinka minun on ehdottomasti päästävä kesän aikana joillekin festareille, olisin kirjoittanut, sillä festarit olivat aikoinaan minulle aivan äärettömän tärkeä asia kesäisin. Rakastan edelleen festareita ja vaikka kuinka suunnattomasti tahtoisin tänäkin kesänä päästä käymään vaikka Provinssissa tai Ilosaarirockissa, on myönnettävä itselleen, ettei sellaiseen vain yksinkertaisesti ole tänä kesänä mahdollisuutta ja rakastettava musiikkia ihan vain täällä Jyväskylässä. Tahdon nähdä ainakin Vestan ja Pariisin Kevään Jyväskylän Kesän Puistojuhlissa, mutta myös viettää jo kolmatta vuotta putkeen kaikki kolme päivää Suomipop festarivaaleilla, nähdä monta kovin tärkeän artistin ja yhtyeen keikkaa ja rakastaa suomalaista musiikkia.

x Lukea vähintään kaksi kirjaa. Niin, kirjoitin tammikuussa siitä, kuinka aion tänä vuonna lukea enemmän kirjoja kuin mitä olen lukenut vuosiin, mutta on myönnettävä, että tähän mennessä lukemieni kirjojen määrä on laskettavissa ihan yhden käden sormilla. Tämän kesän aikana tahtoisin kuitenkin lukea vähintään kaksi kirjaa, rauhoittua sateisina kesäpäivinä unohtumaan kirjojen sivuille, kauniisiin lauseisiin ja sanoihin, rakastaa sitä, kuinka lopulta niistä lauseista ja sanoista muodostuu kokonainen maailma. En tiedä vielä, mitkä kaksi kirjaa tahtoisin lukea, mutta uskon, että niitä kahta kirjaa ei ole lopulta kovinkaan vaikea valita, sillä niitä kirjoja, jotka olisin vuosien saatossa tahtonut lukea, mutta en kuitenkaan ole lukenut, on valehtelematta niin paljon, ettei tämä kesä mitenkään riitä niiden kaikkien lukemiseen.

x Aloittaa pitkästä aikaa lenkkeilyn. Varsinkin aina silloin, kun olen asunut Savonlinnassa, minä olen rakastanut lenkkeilyä, olen rakastanut sitä, että voin lenkkeillessä kuunnella musiikkia ja käydä paikoissa, joita pikkukaupungissa rakastan, esimerkiksi lapsuuteni metsässä, jota myös Ison kiven metsäksi aikoinaan kutsuimme. Täällä Jyväskylässä en kuitenkaan ole koskaan innostunut lenkkeilystä, enkä oikeastaan osaa edes sanoa, mistä se todellisuudessa johtuu, mutta tänä kesänä tahtoisin kuitenkin yrittää taas innostua lenkkeilystä, ihan vain vaikka oman hyvinvointini takia.

x Käydä joko Helsingissä tai Tampereella. Sen lisäksi, että minä tahdon tänä kesänä matkustaa muutaman kerran rakkaaseen pikkukaupungiin, tahtoisin matkustaa myös Helsinkiin tai Tampereelle. Rakastan kesäistä Helsinkiä aivan suunnattomasti ja olisin äärettömän onnellinen, jos pääsisin tänä kesänä käymään Seurasaaren ulkomuseossa, syömään jäätelöä Tuomiokirkon portaille tai käymään Korkeasaaressa katselemassa amurintiikereitä, viettämään kesäisen illan jossain puistossa tai käymään Linnanmäellä. Rakkaan Helsingin lisäksi minä tahtoisin tämän kesän aikana matkustaa myös Tampereelle, koska huolimatta siitä, että rakastan kyseistä kaupunkia aivan äärettömästi ja olen usein haaveillut muuttavani sinne, minä en ole käynyt siellä varmaan neljään vuoteen. Minusta kuitenkin tuntuu, etten ehdi tänä kesänä matkustaa molempiin kaupunkeihin, joten tahtoisin päästä käymään joko Helsingissä tai Tampereella, kumpikin tekisi minut epäilemättä tavattoman onnelliseksi, niin luvattoman paljon kaipaan kumpaankiin kaupunkiin tällä hetkellä.

x Viettää aikaa luonnossa. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista, joita tahdon tänä kesänä tehdä, nimittäin luonnolla on rauhoittava vaikutus minuun ja rakastan niitä hetkiä, kun voin kävellä metsäpolkuja kuunnellen puiden rauhallista huminaa ympärilläni. Tänä kesänä minä tahdon viettää mahdollisimman paljon aikaa luonnossa ja nauttia kaikesta siitä uskomattomasta kauneudesta, jonka luonto tarjoaa meille, se on minulle yksi niistä tärkeimmistä asioista elämässäni.

IMG_4935P6020235

1 kommentti

  1. Tykkään sun blogikuvista! Kivoja kesäisiä ideoita, itsekin voin samaistua moneen :) Tampere on ihana, tervetuloa jos päädyt tänne matkustamaan!

    VastaaPoista

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.