11. kesäkuuta 2021

USKOMATTOMINTA MITÄ OLEN KOSKAAN NÄHNYT

IMG_8065IMG_7734IMG_8085

 

Minä olen viettänyt isovanhempieni Sulkavan läheisyydessä sijaitsevalla mökillä lukemattomia onnellisia hetkiä lapsuusvuosinani, olen kävellyt pitkin kylätietä lämpiminä kesäpäivinä ja katsellut aivan äärettömän kauniita auringonlaskuja istuessani veneessä keskellä pientä järveä, olen kokenut luonnon uskomattomuuden jokaisella aistillani, tuntenut syysmyrskyn loputtoman voiman joissain todella syvällä rintalastani alla ja kuunnellut käen kukkuvan aikaisin aamulla. Kaikkien näiden vuosien aikana siitä paikasta on tullut minulle ihan valtavan rakas, mutta siitä huolimatta suurin osa siitä seudusta on ollut minulle aina täysin tuntematonta. Siksi me päätimme toukokuun viimeisenä lauantaina lähteä tutustumaan siihen ympäröivään seutuun vähän paremmin, pakkasimme kumisaappaat ja kamerat mukaan autoonmme ja ajoimme katsomaan Pisamalahden linnavuorta Sulkavalle.


Olin katsonut sinä aamuna valokuvia siitä uskomattomasta linnavuoresta, mutta kiivetessämme kapeita portaita pitkin vuorelle aloin vähitellen ymmärtää, etten minä tiennyt oikeasti vielä yhtään mitään siitä, kuinka upeasta kohteesta oli todellisuudessa kysymys. Seistessäni lopulta vuoren huipulla tuntui tavallaan kuin sydämeni olisi jättänyt lyönnin välistä ja kevyen tuulen tarttuessa hiuksiini tunsin kyynelten tarttuvan minun silmäkulmiini, edessäni avautuva maisema oli henkeäsalpaavan kaunis, järvi kimmelsi auringonsäteiden loisteessa ja minä olin tännä valtameren kokoisia tunteita. Se oli aivan epäilemättä uskomattominta, mitä olen koskaan tähän astisen elämäni aikana päässyt näkemään, uskomattominta, huokaisin itsekseni istuessani hetkeksi aloilleni lämpimälle kalliolle auringonsäteiden loisteeseen katselemaan minun edessäni avautuvaa maisemaa, hengittämään syvään.

 

IMG_7971IMG_7751IMG_7987IMG_7746IMG_7803

 

Pisamalahden linnavuori on yksi maamme vaikuttavimmista rautakautisista linnavuorista ja lähes pystysuoraan 55 metrin korkeuteen veden pinnasta kohoavalta vuorelta maisema oli yksinkertaisesti niin uskomaton, että se sai minut sinä toukokuun viimeisenä lauantaina täysin sanattomaksi. Linnavuoren tuhatvuotinen historia tuntui jokaisessa hengenvedossani kävellessämme katselemassa vuoren käsittämättömän kauniita maisemia ja valtavaa kivivallia korkeiden mäntyjen varjossa, enkä minä ole hetkeen tuntenut itseäni niin pieneksi kuin tunsin kaiken sen keskellä. Tavallaan tuntuu, etteivät mitkään sanat tai edes valokuvat riittäisi koskaan kertomaan tarpeeksi siitä, kuinka uskomattomalta tuntui istua korkealla vuorella Saimaan avautuessa valtavana edessäni tuulen tuntuessa kasvoillani tai seisoa myöhemmin alhaalla laiturilla katselemassa edessämme kohoavaa vuorta, se oli jotain, mitä ei sanoin voi kuvailla. Se täytyy kokea itse ja juuri siksi olen luvannut itselleni, että minä palaan vielä, palaan, koska en ole valehtelematta aikoihin tuntenut missään niin äärettömän vahvasti kuin tunsin siellä.

 

IMG_7662IMG_7920IMG_7587

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.