27. toukokuuta 2018

OSTIN UUDEN KAMERAN JA VAIHDOIN POIS CANONISTA?

IMG_5359P1010047

Sain ensimmäisen järjestelmäkamerani lahjaksi vanhemmiltani kahdeksan vuotta sitten. Tämä elämääni muuttanut ja valokuvauksesta minulle paljon opettanut kamera oli Canon EOS 450D ja ihan ensimmäiseksi järjestelmäkameraksi se oli aivan loistava, enkä tule varmaan koskaan unohtamaan sitä, kun elokuisena aamuyönä kävelin kyseisen kameran kanssa rantaan ja otin ensimmäiset valokuvani sillä. Kyseinen kamera kulki kolmen vuoden ajan mukanani kaikkialle, valokuvasin enemmän kuin uskaltaisin myöntääkään ja vaikka suurin osa silloisista valokuvistani olisi todennäköisesti tällä hetkellä mielestäni huonoja, opin valokuvaamisesta noiden vuosien aikana aivan käsittämättömästi ja en vaihtaisi kyseistä kameraa mihinkään. Se oli ja on edelleen minulle äärettömän tärkeä kamera, mutta viisi vuotta sitten sain kuin vahingossa toisen järjestelmäkamerani, Canon EOS 40D tuli minulle silloin viisi vuotta sitten käytettynä ja kuten ehkä arvata saattaa, kyseinen kamera vei valokuvaamiseni samantien tavallaan uudelle tasolle. Tämä järjestyksessään toinen järjestelmäkamerani kulki mukanani sinä kesänä ja syksynä enemmän kuin olin odottanut, rakastuin valokuvaamiseen aivan uudella tavalla ja löysin uusia tapoja ilmaista itseäni valokuvaten, se oli yksi elämäni kauneimmista syksyistä.

Huolimatta siitä, kuinka suunnattomasti rakastin kyseistä kameraa ja kuinka kauniita valokuvia sillä sai aikaan, ostin seuraavan järjestelmäkamerani jo seuraavana vuonna. Olin jostain tuntemattomasta syystä haaveillut koko alkuvuoden uudesta kamerasta ja heinäkuussa ostin kesätyörahoillani itselleni uuden järjestelmäkameran, sellaisen, josta olin koko alkuvuoden haaveillut ja jonka ostamista en ole katunut hetkeäkään näiden neljän vuoden aikana. Canon EOS 70D oli silloin ja on edelleen aivan järjettömän hyvä kamera, eikä minulla todellisuudessa ollut mitään pakottavaa syytä ostaa uutta kameraa, mutta kyseinen kamera, kuten myös kaksi edeltäjäänsä, on kuitenkin suhteellisen suurikokoinen ja sen kuljettaminen kaikkialle alkoi vuosien saatossa tuntua vaikealta. Rakastan sitä, että voin pitää kameraa aina mukanani, jotta yksikään kaunis hetki ei jäisi ikuistamatta vain siksi, että minulla ei ole kameraa mukanani, joten viime vuoden lopussa aloin viimein haaveilemaan kamerasta, joka kulkisi huomattavasti helpommin mukanani ja jossa olisi melko tarkasti samat ominaisuudet kuin edellisissä kameroissani, aloin haaveilemaan pienestä kamerasta, joka olisi mukanani aina silloinkin, kun suuresti rakastamani Canon EOS 70D ei välttämättä olisi mukanani kokonsa ja painonsa vuoksi.

IMG_5363

Minulle oli tavallaan alusta asti selvää, ettei seuraava kamerani olisi merkiltään Canon, vaikka en kahdeksaan vuoteen muilla kameroilla oikeastaan ollut kuvannutkaan, se oli minulle alusta asti selvää, enkä edes oikeastaan osannut sanoa, että miksi. Minulla vain oli sellainen tunne ja suhteellisen pitkän harkinnan jälkeen minä päädyin pari viikkoa sitten tilaamaan itselleni uuden järjestelmäkameran ja saadessani sen käteeni muutamaa päivää myöhemmin en voinut kuin huokaista ihastuksesta, se oli yksinkertaisesti järjettömän kaunis ja verrattuna Canonin suuriin järjestelmäkameroihini ihanan pieni. Uusi järjestelmäkamerani on siis kevyt ja pienikokoinen Olympus OM-D E-M10 Mark II ja vaikka olen elämässäni tapahtuneiden muutosten ansiosta ehtinyt kuvaamaan sillä näiden parin viikon aikana huomattavan vähän, uskallan väittää, etten tule katumaan ostopäätöstäni, niin hyvältä se on tuntunut käsissäni ja juuri niin kaunista jälkeä sillä saa aikaan jo pelkästään kameran mukana tulleella kittiobjektiivilla Olympus M.Zuiko 14-42mm f/3.5-5.6 EZ. 

Odotan tällä hetkellä suunnattoman innoissani, että minä pääsen tutustumaan tähän kameraan kunnolla, sillä aiempien järjestelmäkameroideni jälkeen Olympus on tuntunut käsissäni näin alkuun suhteellisen vieraalta ja en ole näiden parin viikon aikana todellakaan ehtinyt tutustumaan tämän kameran kaikkiin ominaisuuksiin. Itseasiassa uskon, että tulen ajan myötä rakastumaan tähän kameraan vielä syvemmin ja mahdollisesti ostamaan tämän kaveriksi jonkin kiinteän ja valovoimaisen objektiivin, tällä hetkellä näin on kuitenkin enemmän kuin hyvä, minä olen enemmän kuin tyytyväinen ja tästä kesästä tulee kaunis, aion ikuistaa sen lukuisiin valokuviin sekä tämän että myös vanhojen kameroideni kanssa.

IMG_5382P1010050IMG_5372

2 kommenttia

  1. Mullakin on etsinnässä uusi kamera, kun vanha Samsung NX2000 räjähti pari viikkoa sitten. Olympus on ollut kovassa mietinnässä, mutta ne tuntuvat olevan vähän kovan hintaisia, ja mietin paljon sitä, pärjäisinkö vähän vähemmän kovatasoisella kameralla, kun lähinnä blogiin ja instagramiin kuvia otan.

    Sun kokemuksia tästä kamerasta olisi tosi kiva kuulla vähän lisää, sitten, kun olet saanut kameraa kunnolla testattua :)

    VastaaPoista
  2. Mulla on kameran ostaminen edessä myös, tämä kamera kuulostaa kyllä mieleenkiintoiselta vaihtoehdolta :)

    VastaaPoista

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.