27. maaliskuuta 2018

TASAN YHDEKSÄN VUOTTA BLOGGAAMISTA

IMG_6953IMG_6960

Kun yhdeksän vuotta sitten istuin vanhempieni makuuhuoneessa talven vaihtuessa hitaasti kevääseen ja kirjoitin isäni tietokoneella ensimmäistä blogitekstiäni en olisi uskonut, että istuisin tänään auringonsäteiden verhoamassa keittiössä kirjoittamassa tätä blogitekstiä. Todennäköisesti en olisi uskonut, että kirjoittaisin ylipäätään mitään blogitekstiä, sillä olin aloittanut blogin kirjoittamisen hetken mielijohteesta ja kirjoittaessani sitä aivan ensimmäistä blogitekstiäni minä en rehellisesti sanottuna tiennyt bloggaamisesta yhtään mitään, en tavallaan edes tiennyt, mistä tahtoisin kirjoittaa tai miksi tahdoin kirjoittaa, mutta kaikesta huolimatta istun tänään auringonsäteiden verhoamassa keittiössä kirjoittamassa tätä tekstiä. Eilen tuli nimittäin kuluneeksi tasan yhdeksän vuotta siitä illasta, kun julkaisin ensimmäisen blogitekstini ja minun piti kirjoittaa tämä teksti luonnollisesti jo eilen, mutta sen lisäksi, että eilen oli aivan uskomattoman kaunis päivä, eilen tähän taloon syntyi kuusi uskomattoman kaunista koiranpentua ja minulla ei tosiaan ollut aikaa kirjoittaa.

Eikä se, ettei minulla ollut eilen aikaa kirjoittaa tätä tekstiä yhdeksästä blogivuodesta, edes harmita yhtään, nimittäin niiden uskomattoman kauniiden koiranpentujen syntymä oli ihmeellisintä, mitä olen aikoihin päässyt todistamaan. Sen rinnalla yhdeksän vuotta blogin kirjoittamista ei tuntunut eilen yhtään miltään ja tällä hetkellä on siis maailman parasta istua pentulaatikon vieressä katselemassa, kuinka nämä kuusi pientä koirapentua hakeutuvat täysin sokeina ja kuuroina syömään, niinä sellaisina hetkinä tuntuu, ettei maailmassa yksinkertaisesti voi olla mitään yhtä viatonta. Tällä hetkellä pentulaatikossa on kuitenkin aivan hiljaista pentujen nukkuessa ja minun on myönnettävä, että koiranpentujen lisäksi rakastan myös kirjoittamista, rakastan kirjoittamista vielä kaikkien näiden yhdeksän blogin parissa viettämieni vuosien ja lukemattomien kirjoittamieni blogitekstien jälkeenkin, rakastan kauniita sanoja ja tarkkaan harkittuja sivulauseita, sellaisia, jotka antavat lauseelle uuden merkityksen, rakastan sitä, kuinka sanoilla voi maalata kokonaisen maailman.

IMG_6951

Rakastan myös valokuvaamista, minä rakastan sitä, kuinka iltojen viimeisten auringonsäteiden verhotessa maisemaa harmoniaan valokuviin välittyy aivan uskomattoman kaunis tunnelma ja kuinka valokuvissa pienistä asioista tulee merkityksellisiä, vaikka niitä ei olisi aiemmin huomannutkaan. Rakastan hetkien ikuistamista ja se on todennäköisesti se syy, miksi kirjoitan tätä blogia vielä näin yhdeksän vuotta ensimmäisen blogitekstini jälkeenkin ja miksi aion jatkaa blogin kirjoittamista tulevaisuudessakin. Nämä yhdeksän blogivuotta ovat opettaneet minulle paljon kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta, mutta erityisesti itsestäni, joten toivon, että seuraavatkin yhdeksän vuotta tämän blogin kanssa ovat täynnä hetkiä, joista tahdon teille kirjoittaa, täynnä käsittämättömän kauniita hetkiä, jotka tahdon ikuistaa valokuviin.

IMG_6937IMG_6938IMG_6948

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.