15. joulukuuta 2017

LUMINEN AAMU TOVE JANSSONIN MAAILMASSA

IMG_0644IMG_0134

"- Miten nyt käy? Onko Mörkö sammuttanut auringon?
- Ole rauhassa, sanoi Tuu-tikki. - Ei hän tullut sammuttamaan tulta, hän raukka tuli vain lämmittelemään. Mutta kaikki lämmin sammuu kun hän istuutuu sen päälle. Nyt hän on jälleen pettynyt."

On ollut sellaisia aamuja, kun maailma ikkunalasin takana on verhoutunut lumihuntuun ja minä olen istunut sängyssä juomassa glögiä Enyan And Winter Came albumin soidessa taustalla, se on kaikessa herkkyydessään ja kauneudessaan ollut jo vuosia yksi itselleni henkilökohtaisesti rakkaimmista talvialbumeista, ilman sitä talvestani puuttuisi aina jotain. Sen soidessa olen katsellut maisemaa linssin lävitse lumihiutaleiden tarttuessa vaaleisiin hiuksiini, hymyillyt kamerani peittyessä varovaiseen lumihuntuun ja pysähtynyt kotimatkalla ostamaan kynttilöitä. Valkoisia kruunukynttilöitä, jotka aina iltaisin valaisevat pientä asuntoani kirjoittaessani keskeneräisiä lauseitani, antaessani musiikin kuljettaa hetkittäin mukana harmoniassaan ja tanssittaessani sormiani mustilta koskettimilta valkoisille, hengittäessäni aivan rauhallisesti.

Sitten on ollut sellaisia aamuja, kun varovaiset auringonsäteet ovat maalanneet varjojaan asuntoni valkoisille seinille ja kadonneet sitten harmaan pilviverhon taakse, niitä sellaisia aamuja, kun hiljaisuuden kaikuessa pienessä asunnossani olen keittänyt vaniljateetä ja sytyttänyt villasukat jalassa kynttilöitä. Sellaisia aamuja, kun olen maailman verhoutuessa ikkunalasin takana harmaaseen pysähtynyt lukemaan Tove Janssonin Taikatalvea ja hymyillyt sitten itsekseni, kuinka suunnattomasti rakastan kaikkia niitä sanoja, kaikkia niitä uskomattoman kauniita sanoja, jotka vuosi toisensa jälkeen onnistuvat rauhoittamaan minua. Yksi itselleni henkilökohtaisesti rakkaimmista Tove Janssonin kirjoista, minä mietin syödessäni Fazerin piparkakkusuklaata, jonka paluusta olen ollut yllättävän onnellinen, herännyt öisin syömään sitä.


IMG_0152IMG_0665IMG_0161

1 kommentti

  1. Ihan mielettömän upeat kuvat! Ihanaa kun siellä on lunta tuonkin verran :) Ihanasti kirjoitettu myös, tuo teksti ihan huokui tunnelmaa<3

    Elli

    VastaaPoista

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.