8. lokakuuta 2015

52 SONGS FOR OCTOBER

koiria 302 
Jos nyt kerron sinulle, millaista musiikkia olen viimeaikoina kuunnellut juodessani aamuisin teetä auringonsäteiden lämmittäessä kasvojani ja katsellessani maailman vähitellen pukeutuvan ruskaan, jos nyt kerron, millaista musiikkia olen kuunnellut kadotessani iltaisin pimeyteen verhoutuneille kaduille tanssimaan suurta onnellisuuttani, pysähdytkö kuuntelemaan? Nimittäin minä tahdon kertoa siitä, kuinka syksy on saanut taas antautumaan musiikille jokaisella hengenvedollani ja kyyneleet silmäkulmiin kuiskatessani taivaalle loputonta rakkauttani keskeneräisin lausein, syksy on tuonut musiikin takaisin luokseni. Syksy on tuonut takaisin sen äärettömän rakkauden, jonka kadotin elokuussa: silloin minä, joka olen muutaman viimeisimmän vuoden aikana kuunnellut keskimäärin peräti seitsemäntoista tuntia vuorokaudessa musiikkia, vietin kokonaisia päiviä kuuntelematta sekuntiakaan musiikkia ja en osannut edes kaivata sitä. Minä en tavallaan pystynyt enää kuuntelemaan, mutta syksyn kietoessa minut rauhallisuuteensa tanssitin iltaisin sormiani mustilta koskettimilta valkoisille ja soittamisen kautta löysin musiikin uudelleen. Vimeaikoina musiikki on tuntunut taas uskomattoman rakkaalta ja siksi tahdon kertoa siitä tämän soittolistan muodossa, kuuntele.

Tämä soittolista sisältää musiikkia, joka on saanut viimeaikoina minut tanssimaan pimeyteen verhoutuneilla kaduilla ja kuiskailemaan rakkautta aamujen harmoniassa, musiikkia, jota rakastan aivan jokaisella hengenvedollani hauraan sydämeni pohjasta. Fleet Foxes on itselleni henkilökohtaisesti se yhtye, johon rakastuin vuosia sitten kävellessäni tämän pikkukaupungin satamassa miettimässä loputonta toivottomuuttani ja höyrylaivojen huutaessa tervehdyksiään saapuessaan satamaan, nimenomaan äärimmäisen hieno The Shrine / An Argument sai minut silloin ymmärtämään, että maailmaa on rakastettava jokaisella askeleellaan ja siksi kyseinen biisi aloittaa tämän soittolistan. Magenta Skycoden Trains Are Leaving The Yard puolestaan on onnistunut särkemään sydämeni ja saamaan siten kyyneleet silmäkulmiini aamuyön viimeisinä tunteina, se on aivan ehdottomasti yksi maailman kauneimmista musiikillisista taideteoksista. Sen lisäksi, että syksy tuo uskomattoman kauniin musiikin aina luokseni, se tuo mukanaan myös vuosien takaisen rakkauteni musiikkiin: vuosia sitten rakastuin musiikissa melankoliaan, toivottomuutta huutaviin sanoituksiin ja äärettömän suuriin tunteisiin, tästä hyvänä esimerkkinä soittolistalta löytyvät AFI, A Skylit Drive ja Death Cab for Cutie. Vuosien takaisen rakkauteni ansiosta löysin uudelleen myös Bring Me The Horizonin, joka julkaisi syyskuun alussa viidennen ja mahdollisesti tähänastisen uransa parhaan albuminsa, suosittelen ehdottomasti kuuntelemaan. Kotimaisista yhtyeistä kaikista suurimman rakkauteni ovat saaneet viimeaikoina esimerkiksi Rubik ja The Blanko, joista jälkimmäinen on saanut huutamaan aamujen harmoniassa ja nauramaan vuorokauden vaihteessa ainoastaan siksi, että vielä lukemattomien kuuntelukertojen jälkeen rakastun uudelleen.

Lopuksi haluan vielä ylistää suomenkielistä musiikkia, joka kuuluu erittäin vahvasti jokaiseen syksyyni kävellessäni rautatiesillalla katselemassa auringonlaskun vaihtuvan pimeyteen ja illan viimeisen junan ohittavan hitaasti. Laura Moisio sai allekirjoittaneen itkemään viime syksynä istuessani Korjaamon Vintillä kuuntelemassa akustisen kitaran soivan uskomattoman kauniisti ja naisen julkaistessa toisen pitkäsoittonsa tänä syksynä kyyneleet virtasivat jälleen poskipäilleni, aivan mieletön lahjakkuus. Kyyneleet virtasivat myös kuunnellessani eräänä sateisena aamuna ensimmäistä kertaa Iisan toista pitkäsoittoa ja syyskuun lopussa hajotessani palasiksi, kun Apulanta julkaisi viimeisimmän singlelohkaisunsa Valot pimeyksien reunoilla. Sen lisäksi, että kyseinen biisi on ehdottomasti yksi tämän syksyn tärkeimmistä musiikillisista taideteoksista, tulee huomenna ilmestyvä pitkäsoitto olemaan varmasti vähintään yhtä tärkeä. Huomenna siitä tulee totta ja huomenna aion kertoa teille siitä, kuinka vahvasti musiikki saa tuntemaan, mutta sitä ennen suosittelen kuuntelemaan tämän soittolistan ja rakastumaan.

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.