25. helmikuuta 2020

VUOSIA SITTEN SE OLISI OLLUT KUMMALLINEN AJATUS

Katselin viime torstaina ohikiitävää maisemaa bussin ikkunalasin takana matkalla rakkaaseen pikkukaupunkiin ja kuunnellessani Angus & Julia Stonea unohduin miettimään, kuinka vuosia sitten minusta tuntui, etten voisi koskaan olla missään niin onnellinen kuin minä olin ollut Helsingissä ja kuinka mikään ei voisi koskaan tuntua samalla tavalla kodilta. Samalla tavalla kodilta kuin se kaupunki, jossa kuin huomaamattani juoksin ehtiäkseni siihen seuraavaan metroon ja rakastin tavattomasti raitiovaunujen kolinaa ylittäessäni Mannerheimintietä siinä iltapäivän pahimmassa ruuhkassa. Kaikkien näiden vuosien jälkeen se tuntuu kummalliselta ajatukselta, mietin maiseman vaihtuessa ikkunalasin takana ja suljin hetkeksi silmäni Julia Stonen laulaessa "do you believe that there's treasures in the ocean", ne sanat soivat kuulokkeissani luvattoman useasti asuessani vielä Helsingissä.

Enää vuosiin minusta ei ole tuntunut siltä, etten voisi olla missään niin onnellinen kuin olin siellä, ei ole, vaikka aina hetkittäin kaipaan sinne suunnattomasti ja vaikka hetkittäin tuntuu jotenkin aivan erityisen hyvältä palata raitiovaunujen kolinaan keskelle Mannerheimintietä. Ohittaessamme jäähallin ja paloaseman hymyilin itsekseni, kuinka juuri siinä rakkaassa pikkukaupungissa minun on helpompi hengittää kuin missään muualla, juuri siinä rakkaassa pikkukaupungissa, joka tuntuu kuihtuvan vähitellen pois, minusta tuntuu kuin olisin kotona. Se olisi ollut kummallinen ajatus silloin vuosia sitten asuessani vielä Helsingissä, juuri niin kummallinen ajatus, että kävellessäni yhtenä kovin kauniina päivänä hetki ennen auringonlaskua lapsuudenkotini takapihalta avautuvaan metsään kuuntelemaan hiljaisuutta naurahdin ääneen, ilmassa tuoksui kevät ja jossain kauempana lauloi lintu.

IMG_1858IMG_1836IMG_1880

2 kommenttia

  1. Aivan ihana teksti ja niin kauniita kuvia!❤️ Pystyn hyvin samaistumaan tuohon ajatukseen ja siihen, että Helsingin ulkopuolella hengittää ihan eri tavalla! Ei ole ikävä noita kiireitä päiviä laisinkaan..

    VastaaPoista

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.