5. huhtikuuta 2023 58700 Sulkava, Suomi

MINÄ TAHDON TAAS KIRJOITTAA

IMG_2046IMG_2111

 

Siitä on yli kaksi kuukautta, kun minä viimeksi istuin hetkeksi aloilleni kirjoittamaan. Juuri nyt istun pienessä mökissä metsien keskellä lapsuusvuosiltani asti tutun, vähän kuluneen pirttipöydän ääressä, ikkunalasin takana auringonsäteet saavat valkoiset hanget loistamaan kirkkaina ja koivujen takana kauempana horisontissa järvi nukkuu vielä talviuntaan jään alla. Pieni karvakuono nukkuu eteisen lattialla ja kaappikello lyö aikaa eteenpäin väärässä ajassa, tuntuu kuin minun olisi täytynyt päästä tänne asti voidakseni enimmäistä kertaa kuukausiin rauhoittua jälleen hetkeksi kirjoittamaan, mietin katsellessani auringonsäteiden sulattaman lumen putoilevan vesipisaroina katolta, kevät on alkanut vähitellen lähestyä ja se tekee minut juuri nyt valtavan onnelliseksi.


Mietin kirjoittamista jo ajaessani joitakin päiviä sitten yön pimeydessä itsekseni Tampereelta kotiin, olin hetkeä aiemmin hukkunut musiikkiin loputtoman yleisömeren keskellä ja katsellessani auton kirkkaassa valokeilassa avautuvaa pimeyteen verhoutunutta maisemaa havahduin siihen ajatukseen, että tahtoisin tehdä enemmän niitä asioita, jotka tekevät minut äärettömän onnelliseksi. Herätessäni tänä aamuna auringonsäteiden murtautuessa ikkunaverhojen lävitse mökin lämpimään tupaan päätin rauhoittua tänään kirjoittamaan, kävellä pitkin hiljaista kylätietä maailman rakkaimman karvakuonon kanssa ja pysähtyä hetkittäin hengittämään vähitellen lähestyvää kevättä, kuuntelemaan, kuinka kevään lähestyessä palanneet linnut laulavat kylätietä reunustavissa puissa.


IMG_2216

 

Niin minä olen tänään tehnyt, istunut tämän vanhan pirttipöydän ääressä kirjoittamassa ensimmäistä kertaa kuukausiin, kuunnellut kaappikellon lyövän aikaa tasaisesti eteenpäin ja hymyillyt kävellessäni pitkin hiljaista kylätietä, katsellut ympärilläni avautuvaa maisemaa ja huokaissut itsekseni, kuinka uskomattoman onnellinen minä olen siitä, että saan viettää taas hetken täällä. Seuraavat päivät aion nauttia jokaisesta hetkestäni täällä, ihmetellä hiljalleen kevääseen heräävän luonnon kauneutta ja niin, kirjoittaa ilman kiirettä mihinkään.


IMG_2084IMG_2259

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.