8. tammikuuta 2023

MIKÄ TEKI MINUT ONNELLISEKSI JOULUKUUSSA?

IMG_7144IMG_7668IMG_7250

 

Minulla on ollut hetkittäin tapana kirjoittaa sellaisista asioista, jotka ovat saaneet minut hymyilemään aikaisina aamuina ja lumisateeseen verhoutuneina iltoina, asioista, jotka ovat tehneet minut ihan äärettömän onnelliseksi, niistä pienistä ja myös vähän suuremmista asioista. Tänään tahdon kirjoittaa teille asioista, jotka tekivät minut onnelliseksi joulukuussa, niistä asioista, jotka saivat minut hymyilemään itsekseni herätessäni tunteja ennen auringonnousua ja katsellessani tuulilasin takana avautuvaa lumista maisemaa matkalla pikkukaupunkiin.


        Joulukuussa minut teki onnelliseksi..

 

x Lumisessa metsässä viettämäni hetket. Olen talven lapsi, rakastan lumisia talvia ja joulukuussa olin valtavan onnellinen siitä, kuinka iltaisin leipoessa karjalanpiirakoita ikkunalasin takana satoi lunta ja maisema verhoutui puhtaan valkoiseen lumihuntuun. Joulukuun kauneimpina päivinä kävelimme läheisessä metsässä, hengitimme keuhkojemme täydeltä raikasta ilmaa ja pysähdyimme hetkittäin ihastelemaan lumista maisemaa, lumihiutaleet tarttuivat hiuksiini lempeässä tuulessa ja en osannut olla kerta toisensa jälkeen hymyilemättä itsekseni, kuinka äärettömän onnellinen minä olin niistä hetkistä lumisen metsän keskellä, talven taianomaisesta kauneudesta. 

 

x Piparkakkutalon rakentaminen. Rakensimme joulukuussa maailman rakkaimman kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä piparkakkutalon, istuimme keittiön pöydän ääressä yhtenä myöhäisenä iltana piirtämässä talon kaavoja leivinpaperille ja viikkoa myöhemmin kasasimme ensimmäisen piparkakkutalomme, koristelimme pikeerillä, ranskanpastilleilla ja tomusokerilla. Aion myöhemmin kirjoittaa vähän enemmän piparkakkutalostamme, mutta tätä listaa ei olisi voinut kirjoittaa mainitsematta sitä, sillä sen rakentaminen teki minut joulukuussa aivan järjettömän onnelliseksi, yhtä onnelliseksi kuin piparkakkutalon rakentaminen teki minut lapsuusvuosinani.

 

IMG_7030IMG_7191


x Rauhalliset illat, glögi ja jouluelokuvat. Joulukuussa minut teki aivan valtavan onnelliseksi rauhalliset illat, kun ikkunalasin takana lumisade verhosi maisemaa valkoiseen lumihuntuun ja minulla ei ollut kiire mihinkään. Niinä iltoina kietouduin pehmeään neuleeseen, lämmitin itselleni glögiä ja istuin sohvan nurkassa katselemassa Netflixistä jouluelokuvia, niitä sellaisia, joissa on aina poikkeuksetta onnellinen loppu. En tavallisesti juurikaan katso elokuvia, mutta joulukuussa katsoin yhteensä kaksikymmentäyksi jouluelokuvaa ja on ihmeellistä, kuinka suunnattoman onnelliseksi ne onnistuivat aina kerta toisensa jälkeen minut tekemään, niin kovin ihmeellistä.

 

x Joulukorttien postittaminen. Sen jälkeen, kun kaksi vuotta sitten heinäkuussa muutimme yhteiseen kotiimme maailman rakkaimman ihmisen kanssa, aloin tavallaan aivan kuin huomaamattani luomaan meille omia yhteisiä jouluperinteitä. Yksi niistä perinteistä on ollut siitä ensimmäisestä yhteisessä kodissa viettämästämme joulusta saakka joulukorttien kirjoittaminen sukulaisillemme ja niin tänäkin vuonna, yhtenä kovin kauniina joulukuisena iltana istuimme keittiön pöydän ääressä kirjoittamassa joulukortteja, jotka vielä samana iltana kävimme pienen karvakuonon kanssa viemässä postiin, jotta ne ehtisivät jouluksi perille. Joulukorttien postittaminen ja kaikki muutkin jouluperinteemme tekivät minut joulukuussa äärettömän onnelliseksi, saivat sydämeni rauhoittumaan.

 

x Rakkaaseen pikkukaupunkiin matkustaminen jouluksi. Tänä jouluna pikkukaupunkiin matkustaminen tuntui jotenkin aivan erityisen tärkeältä ja kun muutama päivä ennen jouluaattoa katselin tuulilasin takana avautuvaa pimeyteen verhoutunutta talvista maisemaa minä mietin itsekseni, kuinka tuntuisi kovin kummalliselta viettää jouluaatto jossain muualla kuin rakkaassa pikkukaupungissa. Jonain päivänä sekin hetki todennäköisesti vielä koittaa, kun vietämme joulua jossain muualla, mutta tänä jouluna olin aivan äärettömän onnellinen saadessani matkustaa jouluksi lapsuudenkotini maisemiin, ripustaa omasta metsästämme haettuun joulukuuseen koristeita ja nukahtaa aattoiltana vanhan huoneeni hiljaisuuteen, viettää viimeistä kertaa joulua rakkaan Liisan kanssa.

 

IMG_6997IMG_7566IMG_7263

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.