25. tammikuuta 2018

MITÄ OLEN KUUNNELLUT TAMMIKUUSSA?

Viime vuosi oli minun ja musiikin suhteen yksinkertaisesti aivan äärettömän huono, enkä vieläkään osaa sanoa, mistä se lopulta johtui. Viime vuonna nimittäin julkaistiin paljon hienoa musiikkia, mutta jostain tähän asti tuntemattomana pysyneestä syystä musiikki harvoin pääsi kulkemaan rintalastani alle, musiikki sai harvoin tuntemaan niin havasti kuin se oli ennen saanut ja se oli jotain, mistä olin oikeasti huolestunut. Musiikki on ollut minulle yksi tärkeimmistä asioista elämässäni niin kauan kun vain muistan ja se, ettei musiikki enää kiinnostanut tai tuntunut sydämessä samalla tavalla, oli minulle tavallaan uskomattoman vierasta ja siksi toivonkin, että tämä vuosi on minulle ja musiikille jollain tavalla parempi, ainakin se on alkanut paremmin. Näinä tammikuun päivinä musiikki on hetkittäin ollut niin hienoa, että on täytynyt hetkeksi keskeyttää kaikki muu, pysähtyä yksinkertaisesti vain kuuntelemaan ja antautua musiikille jokaisella hengenvedolla, kuunnella sointu kerrallaan, kuunnella uudelleen ja rakastua siihen, kun musiikki kietoo harmoniaan.

Ensimmäinen biisi, joka sai hauraan sydämeni muuttamaan rytmiään tänä vuonna, oli Mikko M. Koskisen ja Johanna Koskimon luotsaaman turkulais-helsinkiläisen Dino Mansikin Ihmeellinen timantti, joka sai pysähtymään haikealla ja silti niin uskomattoman kauniilla tunnelmallaan. Törmäsin kyseiseen biisiin ensimmäisen kerran Youtubessa (mikä puolestaan on todella erityistä, koska harvoin kuuntelen musiikkia Youtubesta) ja siksi onkin mainittava, että siihen on tehty aivan käsittämättömän kaunis musiikkivideo ja samalla mainitsen, että myös yhtyeen ensimmäinen single Tämä tunne mistä tiedän onko totta on lähes yhtä uskomaton kuin seuraajansa. Dino Mansikin jälkeen tammikuussa hauraan sydämeni rytmiä on onnistunut muuttamaan Topi Sahan ja Anna Puun Pirun ikävä, jonka sanoihin hyväksy viimein, mun mentävä on / vaikka sua jo ikävöinkin / mut vanhan raunioilla / mä palelen minä jäin kiinni istuessani vanhassa huoneessani pikkukaupungin rauhallisuudessa, samana rauhallisuuteen verhoutuneena iltana rakastuin Laura Moision helmikuussa ilmestyvän albumin toiseen singlelohkaisuun Puutarha. Rakastuin palavasti, eikä mikään ihme, nimittäin tammikuussa nimenomaan suomenkielinen musiikki on saanut sydämeni muuttamaan rytmiään ja esimerkiksi Lasten Hautausmaan juuri ilmestynyt albumi III sekä Pyhimyksen kaksi uusinta singleä Kynnet, Kynnet ja Jättiläinen ovat jättäneet minuun lähtemättömän jäljen, puhumattakaan tavattoman ihanasta naisesta nimeltä Vesta, jonka uusin single Ota varovasti sai minut tanssimaan ympäri tätä asuntoani jo viime vuoden loppupuolella. Viimeisinä suomenkielisen musiikin osalta mainitsen Sallan ja Miron Matka Maailman Ympäri -yhtyeestä tuttujen Miro Palokallion ja Salla-Marja Hätisen uusien yhtyeiden ensimmäiset singlet. Miro Palokallion, Sape Niemelän ja Aarni Palokallion luotsaama Matka Maailman Ympäri julkaisi ensimmäisen singlensä Ei mikään palaa ennalleen jo viime vuoden lopussa, mutta se on soinut kuulokkeissani tammikuussa enemmän kuin uskaltaisin koskaan myöntää, kun taas Salla-Marja Hätisen, Tomas Niemistön, Ilkka Tuovisen ja Johannes Erkkilän luotsaama Mafia Honey julkaisi aivan ensimmäisen singlensä Rakastutaan viime perjantaina ja en ole saanut siitä vielä lukemattomien kuuntelukertojenkaan jälkeen tarpeekseni.

Suomenkielisen musiikin lisäksi olen tammikuussa kuunnellut niitä kaikista rakkaimpia yhtyeitä, kuten Von Hertzen Brothers, Magenta Skycode, Rubik ja Lapko, joista ensimmäisenä mainitun marraskuussa ilmestyneestä albumista War Is Over tuskin koskaan tulen pääsemään yli, niin suuria tunteita se saa edelleen aikaan. Näihin yhtyeisiin liittyen tammikuussa kuunnellusta musiikista voisin mainita Lapko-miesten äärettömän sykähdyttävän Dallas Kalevalan sekä Artturi Tairan ja Miikka Koiviston uusimman projektin Normal Life, jonka tuotanto on vähintäänkin mielenkiintoista, mutta ehdottomasti kuuntelemisen arvoista. Kaiken kaikkiaan tammikuu on ollut musiikin suhteen äärimmäisen hyvä, musiikki on pitkästä aikaa tuntunut jossain todella syvällä ja odotan innoissani, mitä musiikilla on tarjottavana minulle tänä vuonna, tällä hetkellähän tilanne näyttää erityisen lupaavalta, mutta enempää aiheesta poikkeamatta kehotan teitä suuntaamaan Spotifyn ihmeelliseen maailmaan kuuntelemaan, miltä tammikuun on minun korvissani kuulostanut.

        Soittolistaan tästä.

IMG_3106

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.