24. helmikuuta 2018

JUURI NYT MINUT TEKEE ONNELLISEKSI

IMG_4616

Kirjoitin tammikuussa, että minut tekee äärettömän onnelliseksi se maailman rakkain ihminen, joka suostuu tyhmältä kuulostaviin valokuvausideoihini ja ehdottaa nykyään yllättävän usein itsekin, että lähdettäisiin valokuvaamaan jotain, kirjoitin, kuinka minut tekee onnelliseksi se, että olin onnistunut ostamaan itselleni lipun Disco Ensemblen viimeiselle keikalle. Kirjoitin, kuinka minut tekee onnelliseksi tämä valoisa yksiöni, joka oli vasta hetki sitten alkanut tuntumaan oikeasti kodilta, kirjoitin, kuinka minut tekee onnelliseksi hitaat aamut, kun voi jäädä vielä hetkeksi sänkyyn ja katsoa Netflix-sarjoja kaikessa rauhassa. Ne hitaat, uskomattoman kauniit aamut valoisassa yksiössäni tekevät minut edelleen onnelliseksi, mutta minut tekee tällä hetkellä onnelliseksi myös esimerkiksi se, että olen myös helmikuussa nauttinut kirjoittamisesta ja siitä, kuinka kauniilta tämä maailma näyttää linssin lävitse. Olen nauttinut niin suunnattomasti, että tammikuun tavoin tahdoin tässäkin kuussa kirjoittaa niistä asioista, jotka tekevät minut tällä hetkellä aivan äärettömän onnelliseksi, seuraavaksi aion siis kirjoittaa teille niistä pienistä asioista, jotka ovat hymyilyttäneet helmikuun aikana.

x Hyvät hetket sen maailman rakkaimman kanssa. Tammikuussa oli monta viikkoa, kun meillä ei vain yksinkertaisesti ollut mahdollisuutta nähdä toisiamme ja siksi olen ollut nyt helmikuussa erityisen onnellinen siitä, että meillä on ollut paljon yhteistä aikaa. On ollut kauniita auringonsäteisiin verhoutuneita hetkiä satamassa, hetkiä lumisateisen Helsingin kaduilla raitiovaunujen kolistessa ohitse ja niitä rauhallisia öitä, kun olen nukahtanut niille maailman turvallisimmille käsivarsille, on ollut sellaisia aivan käsittämättömän hyviä hetkiä, jotka ovat tehneet minut tavattoman onnelliseksi.

IMG_4589

x Uusi objektiivini, jonka tilasin helmikuun alussa tavallaan hetken mielijohteesta, kun minusta vain yksinkertaisesti tuntui, että tarvitsen viimein sen laajakulmaisemman objektiivin. Tämä kaksi viikkoa sitten postista hakemani Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM on ainakin tähän mennessä tuntunut olevan minulle aivan täydellinen ja olen tämän ansiosta innostunut sekä kuvaamisesta että kirjoittamisesta aivan uudella tavalla, tulevaisuudessa tämä objektiivi tulee varmasti mahdollistamaan minulle paljon sellaista, mitä en vanhalla kuvauskalustollani pystynyt toteuttamaan. Hinta-laatu suhteeltaan tämä objektiivi on ehdottomasti sellainen, jota pystyisin suosittelemaan muillekin, jotka haaveilevat jostain vähän laajakulmaisemmasta objektiivista, uskon tämän objektiivin antavan muillekin yhtä paljon kuin minulle.

x Tove Jansson - Sanojen lahja: valitut sitaatit, tästä kirjasta kirjoitin pari viikkoa sitten, mutta minun on ehdottomasti mainittava tämä ainakin uudelleen vielä tämän yhden kerran, sillä tämä kyseinen kirja on helmikuussa saanut minut kerta toisensa jälkeen hymyilemään ja ihmettelemään sitä, kuinka sanat voivat olla yksinkertaisesti niin suuria, ettei tarvita mitään muuta. Tämä kirja on todellinen sanojen aarreaitta, jota ei välttämättä kannata lukea kannesta kanteen yhdessä illassa, tämä on aarreaitta, jonka maailmaan kannattaa unohtua hetki kerrallaan, hitaina aamuina ja viimeisten auringonsäteiden vaihtuessa hitaasti pimeyteen, tälle kirjalle kannattaa antaa oma aikansa, koska sen lisäksi, että Tove Janssonin sanat huokuvat suunnatonta lempeyttä ja viisautta, tämän kirjan sivuilla on aina hetkittäin koko maailma.

x Aurinkoiset päivät. Viimeisimmän viikon aikana on ollut yllättävän monta aurinkoista päivää ja se on tehnyt minut niin äärettömän onnelliseksi, että kaikesta huolimatta olen hymyillyt tyhmästi itsekseni kävellessäni auringonsäteisiin verhoutuneita katuja ja katsellessani maisemaa linssin lävitse. Näitä aurinkoisia päiviä on tämän talven aikana ollut huomattavan vähän ja se on luonnollisesti vaikuttanut minun mielialani lisäksi siihen, kuinka paljon minua kiinnostaa kuljettaa kameraa mukanani tai kirjoittaa iltaisin keskeneräisiä lauseita, joten on varmaan sanomattakin selvää, että nämä aurinkoiset päivät ovat tehneet minut uskomattoman onnelliseksi kaiken harmauden jälkeen ja saaneet tavallaan heräämään talvihorroksesta, etsimään vaatekaapista niitä sellaisia vaatteita, joiden ainoa väri ei välttämättä ole musta.
 IMG_4617

x Hitaat aamut, mutta myös rauhalliset illat, tiedättehän sellaiset, kun on saanut kaiken tehdyksi jo ennen kahdeksaa ja voi kaikessa rauhassa käydä lämpimässä suihkussa, tehdä itselleen iltapalaa ja piiloutua sitten peiton alle katselemaan Netflix-sarjoja. Kerroin helmikuun alussa kärsineeni huonoista yöunista ja siksi olenkin nyt helmikuussa keskittynyt siihen, että iltani olisivat mahdollisimman rauhallisia ja se on vaikuttanut yöuniini merkittävästi, nimittäin minä olen helmikuussa nukkunut huomattavan paljon paremmin kuin tammikuussa. Hyvien yöunien vaikutus elämääni on ollut uskomaton, joten aion ehdottomasti jatkossakin keskittyä siihen, että iltani olisivat rauhallisia, syödä iltapalani ilman mitään kiirettä ja sammuttaa kynttilät vasta sitten, kun olen käymässä nukkumaan, nukkua rauhalliset ja hyvät yöunet.

x Edelliseen liittyen Netflix-sarjat, nimittäin aivan kuten tammikuussa, minä olen myös helmikuussa löytänyt itselleni katsottavaa Netflixistä ja se on saanut hymyilemään jo pelkästään siksi, että minulla oli viime vuoden lopussa todella kauan sellainen tilanne, etten vain yksinkertaisesti löytänyt mitään katsottavaa, vaikka todellisuudessahan Netflix oli silloinkin täynnä katsottavaa. Helmikuussa ehdoton suosikkisarjani on ollut Grace and Frankie, joka on saanut minut hyvälle tuulelle kerta toisensa jälkeen ja huumori on jostain tuntemattomasta syystä uponnut minuun paremmin kuin minkään muun sarjan pitkään aikaan. Suosittelen siis katsomaan, jos jostain syystä et ole vielä ehtinyt tätä katsomaan.

x Kirjoitin viimeisimmässä tekstissäni, että olen soittanut viime aikoina aivan luvattoman vähän ja että minun pitäisi ehdottomasti soittaa enemmän. Niiden aurinkoisten päivien lisäksi se, että minusta on alkanut helmikuussa tuntumaan keväältä, on saanut minut ensimmäistä kertaa aikoihin tarttumaan oikeasti akustiseen kitaraani ja opettelemaan jotain uutta, soittaminen on tuntunut ensimmäistä kertaa pitkään aikaan oikeasti hyvältä ja se on tehnyt minut jotenkin aivan tavattoman onnelliseksi. Seuraavaksi aion tanssittaa sormiani mustilta koskettimilta valkoisille ja opetella soittamaan jotain uutta, nimittäin varsinkin pianon kanssa minä olen kiertänyt kehää aivan luvattoman kauan opettelematta mitään uutta, minähän en nimittäin aio kiertää tätä kehää ikuisesti ja siksi maaliskuun tavoitteena on siksi soittaa enemmän.

IMG_4582

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.