11. joulukuuta 2023 Jyväskylä, Suomi

SYKSYINEN ILTAPÄIVÄ KANAVUORELLA

IMG_1402-Enhanced-NRIMG_0689-Enhanced-NRIMG_1498-Enhanced-NR


Yhtenä lokakuisena iltapäivänä, kun maisema verhoutui vielä hetken ruskaan, suuntasimme ensimmäistä kertaa vuosiin Kanavuorelle. Pysäköidessämme auton muistelin, kuinka olimme käyneet vuorella viimeksi kolme vuotta sitten, yhtenä kauniina syksyisenä päivänä, kun meillä kahdella ei ollut vielä pienintäkään aavistusta siitä, että seuraavana syksynä kulkisimme pitkin ruskaan verhoutuneita katuja pienen karvakuonon kanssa. Se on minulle ehdottomasti yksi rakkaimmista paikoista tässä kaupungissa ja tuntui ihan erityiseltä palata sinne ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen, päästä kulkemaan niitä polkuja ensimmäistä kertaa pienen karvakuonon kanssa.

 

Se kolmen vuoden takainen iltapäivä oli silloin yksi sen syksyn kauneimmista iltapäivistä ja kiivetessämme nyt kolme vuotta myöhemmin pienen karvakuonomme kanssa luontopolkua pitkin vuorelle minä hymyilin itsekseni, kuinka valtavan onnellinen olen pienestä perheestämme, kahdeksan vuotta vierelläni kulkeneesta miehestäni ja siitä pienestä karvakuonostamme, joka ei sinä päivänä uskaltanut kiivetä portaita vaan kulki ne mieheni sylissä. Luonto verhoutui kauneimpiin väreihinsä, viileä tuuli tarttui hetkittäin pitkiksi kasvaneisiin hiuksiini ja ilmassa tuoksui vähitellen lähestyvä talvi, minä hengitin keuhkojeni täydeltä raitista ilmaa ja pysähdyin aina hetkittäin ihmettelemään kaiken uskomatonta kauneutta, vielä hetken ruskaan verhoutuvaa metsää ympärillämme.


IMG_0745-Enhanced-NRIMG_0802-Enhanced-NR

 

Lopulta pysähdyimme valtavan kauniin maiseman äärelle, varovaisen tuulen tarttuessa hiuksiini istuin viileälle kalliolle ja mietin itsekseni, etten ollut aikoihin ollut missään niin korkealla, en ollut aikoihin nähnyt niin kauas. Syksyn uskomaton väriloisto oli kauneimmillaan ruskan väreihin verhoutuneen maiseman jatkuessa edessämme silmänkantamattomiin ja minä huokasin itsekseni kaikesta siitä äärettömästä onnellisuudesta, onneksi olimme päättäneet palata sinne juuri sinä iltapäivänä, mietin ja hengitin syvään. Ihmeellinen iltapäivä ja koko syksy.

 

IMG_1422-Enhanced-NRIMG_0790-Enhanced-NRIMG_1636-Enhanced-NR

Lähetä kommentti

© Rakkaudella, Jenna Anette. Design by FCD.