7/20/2013

LIKE A MIDNIGHT SUN

 photo tallshipraces082_zpse50f09a0.jpg photo tallshipraces087_zps6703b86f.jpg Perjantaina kävelin kaatosateessa katsomaan purjelaivoja, käänsin kasvot kohti taivasta ja naurahdin omalle tyhmyydelleni muiden piiloutuessa sateenvarjojensa alle. Sateenvarjomerestä auringonsäteisiin mä kävelin väkijoukon keskellä valokuvaamassa purjelaivoja, hymyilin pienelle vaaleahiuksiselle tytölle vaaleanpunaisessa kesämekossaan ja haaveilin sitten elämästä jossain kaukana merellä, laivastonsinisestä mekosta ja merituulesta hiuksissa.

Harmaiden pilvien peittäessä sinisen taivaan istuin junassa puhumassa vanhan miehen kanssa valokuvaamisesta, sanoin sen olevan tällä hetkellä yksi tärkeimmistä asioista mun elämässä ja nauttivani siitä melkein pelottavan paljon. Sain kuulla tarinoita jostain vuosien takaa, hymyilin jäädessäni pois junasta ja myöhemmin samana päivänä kävelin takaisin purjelaivojen varjoon sekavin fiiliksin. Kuin silmät sidottuina kävelin väkijoukon lävitse huomaamatta ensimmäisiäkään kasvoja, kun musiikissa vain sanat like a midnight sun you're the only one who can set me free ja jalassa rikkinäiset kengät.

 photo tallshipraces048_zps4354c27c.jpg
Nosturin hämärässä istuin lattialla kuuntelemassa lämmittelybändiä, mä olin kuullut niiden hittibiisin jossain aiemmin ja hymähdin itsekseni koko sille tilanteelle. Enhän mä ikinä istu keikoilla tai varsinkaan katsele ilmeettömänä eteenpäin, kuin etsien virheitä soittamisesta - en mä ole sellainen. French Filmsin noustessa lavalla siirryin toiseen riviin nostamaan kädet ilmaan, huutamaan ääntäni käheäksi ja lopulta kiitosten jälkeen kävelin tervehtimään purjelaivoja viimeisen kerran.

Keskiyön pimeydessä ne olivat vielä kauniimpia kuin aiemmin päivällä, päätin haluta viettää hääni jollain suurella purjelaivalla ja keinuvin askelin olin jälleen typerän onnellinen, en mä taida tarvita muita ihmisiä ollakseni sitä. Onnellisuus tulee jostain muualta, ei muista ihmisistä.
 photo tallshipraces041_zps9ca29d5d.jpg photo tallshipraces113_zps7fc57098.jpg photo tallshipraces074_zps6e7253a9.jpg

2 kommenttia: