6/25/2013

MIDSOMMAR

 photo juhannus163_zpsc7e21b14.jpg photo juhannus139_zpsbdeadca1.jpg
Juhannuksena piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan noudattaa samaa kaavaa kuin muutamana edellisenä vuonna, istua nurmikolla juomassa viiniä ja kävellä aamuyöllä kotiin melankolisten biisien saattelemana. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan aamuyön viimeisillä tunneilla mä olisin huokaissut syvään, mutta onneksi alkuperäiset suunnitelmat korvattiin päivää ennen juhannusaattoa vähän hienommilla suunnitelmilla - sellaisilla, jotka saivat hymyilemään autossa matkalla kotiin.

Perjantaina suunnattiin siis mökkeilemään aika hienojen ihmisten kanssa, juotiin kuohuviiniä terassilla, seikkailtiin polkuveneellä saareen istumaan lämpimälle kalliolle ja saatettiin nauraa, kun vaatteet kastuivat. Istuttiin rantasaunan portailla puhumassa vähän mistä sattuu, akustisen kitaran soidessa aurinko laski puiden taakse ja elämä oli mielettömän kaunista - kaunista silloinkin, kun nukahdettiin liian aikaisin ja näin unia lentokoneista.
 photo juhannus142_zps2d234f53.jpg photo juhannus071_zpsdd263509.jpg photo juhannus093_zps5998d9e9.jpg Lauantai herätti meidät auringonsäteisiin, annettiin kaiken hetken aikaa vain olla, kuunneltiin musiikkia vuosien takaa, naurettiin kaikelle ja mietittiin, kuinka silloin vuonna yhdeksänkymmentäjotain. Myöhemmin tapailtiin aurinkoa terassilla, letitettiin Teemun mustia hiuksia, oltiin kaikkea leijonakuninkaista kissanpentuihin ja saatiin pusuja söpöltä pikkutytöltä, jonka hymystä pystyi lukemaan lapsuuden onnellisuutta ja tietynlaista huolettomuutta.

Auringonlaskun aikaan istuttiin laiturilla onnellisuudesta humaltuneina, kaikki oli hetken aikaa siinä ja lopulta soudettiin saareen paistamaan makkaraa nuotiolla - soitettiin akustista kitaraa, pyysin laulamaan ja hymyilin sitten typerästi. Eikä mulla ole enää sanoja millekään, mutta juhannus oli järjettömän suuri määrä onnellisuutta, kauniita hetkiä auringonlaskun aikaan ja mä olen enää pelkkää rakkautta polvet mustelmilla, enkä voi kuin kiittää kaikkia unohtumattomasta viikonlopusta. Kiitos.
 photo juhannus157_zpsf65056cd.jpg photo juhannus137_zpsbfd9794b.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti